logo Mateřská školka Praha, velký den malých lidí - MódníPrůvodce.cz

Móda, oblečení, doplňky a nakupování...

Mateřská školka Praha

Mateřská školka Praha, velký den malých lidí

Autor: | 13.12.2019

Nástup do mateřské školky je pro naše nejmenší zlomovým okamžikem. Poznává nové kamarády, paní učitelky alternují přítomnost rodiče, roztáčí se zcela nový kolotoč. Mateřská škola Praha je najednou důležitou součástí našeho denního rytmu.

Jak zvládnou nástup do školky?

Pro každé dítko je toto průlomové období výjimečné. Někdo ho zvládá bez větších potíží, většina dětí však potřebuje nějaký čas na adaptaci. Proto se vyplatí s přípravou na nástup do školky začít dřív a pozvolna. Jak? Zvykejte dítě vydržet v cizím prostředí bez maminky či tatínka. Návštěva známých je ideální příležitost. Pilujte některé dovednosti, za které ho ve školce paní učitelky budou moci pochválit – pití z hrnečku, správné hygienické návyky, smrkání a k zahození určitě nebude uklízení si hraček. Dítko nemusí vědět vše, mělo by však ovládat aspoň tyto základy.

Slzavé údolí ne!

Mateřská školka Praha jistě nebude jediná, která v září pravidelně utírá potoky slz po smutných maminkách. Je to přirozené. Náhlé odloučení nesou maminky kolikrát hůř než samotné děti. Je však důležité si uvědomit, že uplakaná maminka celý proces dítěti výrazně zhorší. Nemá cenu přemýšlet nad tím, jako to dítě ve školce zvládne. Zvládne to. Důvěra v personál musí být prostě neotřesitelná zejména v prvních dnech, kdy si dítko zvyká na nový režim i prostředí. A při předání by se rodiče také měli vyvarovat zbytečně dlouhého loučení. Prostě odevzdat a jít.

Věřte svému výběru

Až na výjimky se dítka v mateřské školce poměrně rychle adaptují, a i ty výjimky si nakonec zvyknou. To samé platí o rodičích. Pro konkrétní školku se nakonec samy rozhodli, tudíž by vlastnímu výběru měli důvěřovat. To jistě ocení i učitelky, které svou práci odvádí, jak nejlépe umí a děti rozvíjejí po všech stránkách.

Nástup do školky je období náročné pro děti i rodiče. Je proto hned ze startu dobré myslet na to, že pro dítko je to první velký krok k samostatnosti, která ho bude provázet celý život.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Kategorie: Ostatní, Inzerce