logo Pět starožitných kousků, které se vrací do módy - MódníPrůvodce.cz

Móda, oblečení, doplňky a nakupování...

b72e8e31 a1e3 4a50 b977 b49f572cd219 clipped rev 11

Pět starožitných kousků, které se vrací do módy

Autor: | 13.7.2021

Vintage kabelky

Luxusní kabelky a doplňky z minulého století jsou mnohokrát ještě víc chic než nové kousky. Oblečení s příběhem frčí stále víc. Skrývá totiž v sobě přesah udržitelnosti a jedinečnosti. Novou kabelku si může totiž pořídit každý, ale taková dobře udržovaná kožená kabelka z přelomu tisíciletí udělá stejnou parádu a přitom ji nemá jen tak někdo. Mezi další oblíbené tzv. vintage kousky patří například sluneční brýle, pásky či boty. Za dobrou cenu se dá pořídit také vlněný či kožešinový kabát.

Kvalitní porcelán

Barevný, květovaný, starožitný porcelán po babičce klidně vytáhněte z půdy a začněte na něm servírovat jídlo i kávu. Nikdy na to nebyla lepší chvíle, než právě nyní, kdy se úcta k všemu starému a poctivě vyrobenému vrací do módy. Dejte sbohem masové produkci nekvalitního nádobí, které má doma každý a stolujte jako králové. Krásný starožitný porcelán pořídíte snadno například na stránkách Antikart.cz. Největší parádu udělají velké servírovací mísy a talíře. Vedle ale nešlápnete ani s pěknou čajovou sadou hrnečků, podšálků a konvice na čaj. Stačí vybírat barvy tak, aby vytvořily příjemný barevný kontrast na vašem stole. 

Šperky s příběhem

Skandinávský minimalismus vládne i ve světě šperků, ale staré okázalé šperky se pomalu vrací do módy. Velké drahé centrální kameny všech barev osázené kolem dokola brilianty byly módou v období princezny Diany a nyní se vrací do módy. Není divu, která žena by snad nedokázala ocenit velký kámen, podobný tomu, který kdysi nosila sama britská princezna? Mezi starožitnými šperky je navíc mnohem větší výběr různých stylů, často až z počátku 20. století. 

Křišťálové lustry

Křišťálové lustry jsou skvělým doplněk čistých minimalistických interiérů. Okamžitě na sebe přitáhnou pozornost a dodají šmrnc každé centrální místnosti, ať už se jedná o vstupní halu, jídelnu či obývák. Pokud tedy máte dostatečně vysoký strop, zvažte pořízení křišťálového lustru z druhé ruky a dodejte vašemu interiéru lesk dob minulých. 

Starožitné obrazy a dekorace

Pod starožitným obrazem si spousta lidí představí křesťanské výjevy ve starém, zdobeném, pozlaceném rámu. Přitom starožitné obrazy se dají sehnat v různých stylech od romantismu po téměř současné umění. Krásné ručně malované obrazy krajiny snad nikdy nevyjdou z módy. Nejlepší je na starých obrazech to, že v sobě schovávají tolik příběhů. Každý si najde oblíbeného autora, oblíbený styl a obraz přesně takový aby se hodil právě do jeho interiéru. Starožitné obrazy jsou navíc často skvělá investiční příležitost. Stačí se v umění trochu zorientovat a zaměřit se na správné autory obrazů. Případně vám poradí majitelé starožitnictví, které z jejich obrazů se hodí pro investici.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Kategorie: Ostatní, Inzerce